web-monitoring-ok
Welke hosting moet ik kiezen?

Verschil tussen Shared Hosting en VPS hosting


Verschil tussen Shared Hosting en VPS hosting

Wat is webhosting en wat doet een server?


(058) 26 66 026

Elke website, webshop of applicatie die online staat moet worden geïnstalleerd op een computer, dat noemen we een webserver. Wij stellen een (deel van) deze webserver beschikbaar en voorzien je site of app op die manier van hosting.

AddNoise - Internet & Design
Havingastate 5
8925 AZ Leeuwarden
info@addnoise.nl

KvK nr: 011 22 519
BTW nr: 8186.02.156.B01

Verschillende hosting oplossingen

Een webserver is eigenlijk een heel krachtige en dure computer. Zo'n server kan verdeeld worden in kleine stukjes zodat verschillende websites er gebruik van kunnen maken, dat noemen we Shared Hosting. Een server kan ook op maat ingericht voor alleen jouw website of applicatie, dan spreken we van een Dedicated Server. Shared Hosting is de goedkoopste oplossing en een Dedicated Server de duurste. Gelukkig zit daar tussenin een VPS (Virtual Private Server). Bij VPS wordt de server onderverdeeld in een aantal virtuele servers, hiermee beschik je over een stuk eigen servercapaciteit die je niet hoeft te delen met anderen zonder een complete Dedicated Server in te laten richten.

Wanneer kiezen voor Shared Hosting?

Voor de meeste websites volstaat een Shared Hosting abonnement. Bij Shared Hosting deel je de servercapaciteit, configuratie en database met andere sites. Je deelt als het ware de verbinding van de server met anderen. Het voordeel is dat het de goedkoopste vorm van hosting is en dat je vrij vlot je site in de lucht kunt hebben omdat de server al is geconfigureerd. Het nadeel is dat je mogelijk last kunt hebben van onze andere klanten die de server gebruiken. Als er een andere website is die plotseling veel bezoekers trekt of wordt gehacked kan het zijn dat ook jouw site hier problemen van ondervindt.

Wanneer kiezen voor VPS Hosting?

Ben je voor je inkomsten sterk afhankelijk van jouw website of applicatie? Dan is het verstandig om te kiezen voor VPS Hosting. Een VPS in laten richten en configureren is duurder dan een kant en klaar Shared Hosting pakket, maar wordt steeds populairder onder sites en apps met veel gebruikers. Het grote voordeel van een VPS is dat je de enige bent die de server verbinding gebruikt. Je hebt geen last van andere sites of applicaties en kiest daarom voor meer zekerheid, betrouwbaarheid en minder risico's.

Ondersteuning en support

Wij beheren zowel de Shared Hosting server als een VPS voor je. We verzorgen regelmatig beveiligingsupdates en stellen waar nodig de configuratie bij. Voor de veiligheid van je website, webshop of applicatie dragen we wel gezamenlijk een verantwoordelijkheid. Met deze tips houden we samen je applicatie of site zo veilig mogelijk. Wat er ook gebeurt, onze support medewerkers doen altijd hun uiterste best om eventuele problemen zo snel mogelijk voor je op te lossen. Wil je meer garanties zoals een snelle reactie buiten kantooruren of 24/7 ondersteuning dan kunnen we samen een Service Level Agreement (SLA) vastleggen.

Maak een afspraak →

Meer weten? Laten we afspreken.


(058) 26 66 026 of info@addnoise.nl